Ads 468x60px

20 Mart 2012 Salı

Üniversite Öğrencilerinin TV İzleme ve Radyo Dinleme Alışkanlıkları üzerine bir çalışma

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencileri tarafından Araştırma Yöntemleri Dersinin Raporu olarak hazırlanmış ''Üniversite Öğrencilerinin TV İzleme ve Radyo Dinleme Alışkanlıkları'' konulu çalışmaları. Bu çalışmada uygulanan yöntemler de tek tek açıklanmış ve güzel bir sonuç çıkarılmış. Çalışmayı yapanlar Araştırmanın amacıyla ilgili şunları söylüyorlar:

Araştırma öğrencilerin televizyon ve radyo hakkında, televizyondaki ve radyodaki programlar hakkında görüşlerini ve genel anlamda televizyonun öğrenciler için önemi ve öğrencilerin hayatında televizyonun  ve radyonun yerini belirleyebilmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere uygulanmıştır. Bu öğrencilere anket uygulanılarak televizyon izleme  ve radyo dinleme oranları, televizyon ve radyoyla ilgili düşünceleri, hangi programları tercih ettiklerini göstermeye yönelik bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada aynı zamanda öğrencilerin;
      
-  Hangi kanalları daha çok tercih ettiği
-  Televizyon ve radyo ne zaman takip ettikleri
-  RTÜK hakkındaki görüş ve düşünceleri
-  Reklamları izleme oranları ve reklamlar hakkında genel görüşleri
-  Haberleri ne kadar takip ettiği
-  Eğitici programlar hakkındaki görüş ve düşünceleri
- Eğlendirici program ve magazin programlarını ne kadar izlediği ve bu programlar hakkındaki görüşlerinin de ortaya konulması amaçlanmştır.

Aynı zamanda televizyonun öğrencilerin okul hayatına ve gündelik hayatlarına ne yönde etkisinin bulunduğunun da tespiti amaçlanmıştır.

Dosya Word dosyasıdır. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.


2 yorum:

  1. "Allah!" dedim bu blogu bulunca:)Valla ben gidip gelip bunların hepsini okurum.inşâllah!!!Allah razı olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Eksik olmayınız.. Katılımınız bizi de çok memnun eder. Selamlar.. ;)

    YanıtlaSil