Ads 468x60px

28 Mayıs 2012 Pazartesi

9.Uluslararası İstatistik Öğrenci Kolokyumu Gerçekleşti

Fırat Üniversitesi

Fırat Üniversitesi ve Türk İstatistik Derneği tarafındandüzenlenen 9. Uluslararası İstatistik Öğrenci Kolokyumu 5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kolokyuma, Fırat Üniversitesi’nin yanısıraAfyon Kocatepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi ve diğer üniversitelerimizden toplam 460 öğrenci ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.Kolokyumda 3 oturum gerçekleştirildi. Her oturumda 5 farklı konferans salonunda toplam 75 bildiri ve 9 poster bildiri sunumu gerçekleştirildi.  Öğrenciler, sunumlarında farklı istatistik konularını ele aldılar.

Çalışmalarda ele alınan istatistik alanlarının dağılımı


9. Uluslararası İstatistik Öğrenci Kolokyumu,istatistik bölümü öğrencilerini ve akademisyenlerini bir arada toplamış, öğrencilerin hazırlamış oldukları bilimsel çalışmaların sunulduğu, bilgi paylaşımının yaşandığı, ev sahibi Fırat Üniversitesi İstatistik bölümünün misafirperver tutumu ve özverisiyle hazırlanan güzel etkinliklerin düzenlendiği,katılımcıların unutamayacağı güzel anılar biriktirdiği başarılı bir organizasyon olarak ön plana çıkmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder