Ads 468x60px

4 Haziran 2012 Pazartesi

8. Dünya Olasılık ve İstatistik Kongresi - 8th World Congress in Probabilty and Statistics

8. Dünya Olasılık ve İstatistik Kongresi, 9-14 Temmuz 2012 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek. Bu ortaklaşa düzenlenen kongre, Bernoulli Toplum ve Matematiksel İstatistik Enstitüsü tarafından organize edilmektedir. Her dört yılda planlanan bu toplantı teorik, metodolojik, uygulamalı ve sayısal istatistik ve olasılık ve rassal süreçler dahil tüm dallarını kapsayan istatistik ve olasılık için dünya çapında  büyük bir etkinliktir. Kongre bu alanlardaki son bilimsel gelişmeleri sunmaktadır.

Programın diğer bilimler, endüstriyel yenilikçilik ve bu disiplinlerin topluma karşı uygulamaları hakkında derinlemesine çalışmaları ile, modern araştırma konularındaki son gelişmeler ve sanatın durumunu gösteren çeşitli  istatistik ve olasılık konuları, geniş bir kapsamda değerlendirilecektir. Önde gelen uzmanlar tarafından sunulan birçok özel genel kurul konferanslar oturumları yer almakla birlikte ayrıca, mevcut araştırma alanları konularınn yanında, poster ve çok sayıda davetli oturumlar olacaktır.

Toplantı; Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi gören canlı, çok kültürlü ve kozmopolit bir şehir olan İstanbul'da bulunan Grand Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde düzenlenecektir. Ayasofya, Sultanahmet, Topkapı Sarayı ve Kız Kulesi gibi birçok kültürel ve turistik gezi imkanı sunan, doğu ve batı arasında eşsiz bir kültürel yığma olan İstanbul eşsiz bir deneyim katacaktır.

Program Komitesi ve Yerel Organizasyon Komitesi adına, bu heyecan verici bilimsel olay için İstanbul'da bize katılmaya davet ediyoruz. Katılımınız 2012 Dünya Kongresi adına unutulmaz bir toplantı olmasını sağlayacaktır.

Elvan Ceyhan ve Mine Çağlar, Yerel Organizasyon Komitesi Eş-başkanları

Arnoldo Frigessi, Program Komitesi Başkanı

Davetiyenin orjinal metni ve ayrıntılı bilgi için;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder